Followers

Search my Blog

CINTAMAMA BERCERITA...

http://puteraazhari.blogspot.com/2009/03/hikayat-kisah-dan-cerita.html sumber yg cintamama ambil dri link yg tu ya..

Assalamualaikum teman2 blogger, cintamama menulis bukan kerna nama tapi atas sebab cintamama suka menulis..blog ni dah macam diari bergerak cintamama..Apa yg cintamama rasa dalam hati ni cintamama boleh luahkan disini..Kalau ada yg boleh dijadikan petunjuk @ nasihat lg bagus..Tak salah kita sama2 berbagi tapi jangan disalah gunakan sudah lah ya.. Cintamama hanya insan biasa yg punya kehidupan macam orang lain juga cuma bagi cintamama setiap kehidupan tanpa pengalaman hidup tu tak lengkap.. Sesebuah kehidupan memerlukan pengalaman dan pengalaman selalu mengajar kita erti hidup.. Kalau orang yg sudah biasa hidup mewah dia tidak merasakan dan mengerti kesusahan orang yg miskin.. Selalu kita tengok sifat berlagak dan bangga diri orang yg kaya dan memandang rendah orang yg berstatus rendah ni... Apa ada pada harta yg berlonggok2 kalau kedekut dan tiada amalan dan tiada budi pekerti..Kalau mati pun bukannya boleh dibawa ke kubur segala harta benda duniawi ni..

Tapi cintamama tengok kebanyakan orang sekarang sangat2 sombong dan belagak sebab mereka berharta dan punya wang yg banyak... Rezeki seseorang itu sudah tertulis oleh ALLAH dan kita sebagai umatNYA harus berusaha agar kesempitan hidup dapat d pertingkatkan lg..Bukan hanya berserah begitu saja dan biar diri di tindas oleh orang yg berharta.. Rezeki ada di mana2 saja cuma kita mals dan rajin saja untuk mencarinya..

Cintamama hanya inginkan agar para2 blogger yg budiman dan baik hati ini x merasa bosan dengan celoteh cintamama..Mungkin sesetengah pembaca rasa "apalah yg dia ni duk mengarut dari tadi" hehehe tak pe,cintamama x kisah pun..Kalau ada yg sudi it's ok ja bagi cintamama, kalau ada yg x suka hemmm x faham2 lg angkat kaki angkat tangan gi la tempat lain ya...Bukan niat nak kurang ajar tapi kadang2 perangai orang ni macam2 kalau nak di ikutkan semua hemmm mau mati terkujur la kat situ ya...Sebenarnya setiap kali cintamama datang ke blog cintamama ni dan lihat ada teman2 blogger yg meninggalkan komen d ruang box-chat, cintamama rasa happy sangat sebab masih ada yg sudi datang menlawat ke blog buruk cintamama ni..Tapi kalau bosan cintamama mintak maaf ya..ok lah cintamama nak undur diri dulu jumpa lg d lain entry bye bye semua..love u all my blogger...

0 comments:

Post a Comment