Followers

Search my Blog

TEMPAT PERCUTIAN YG MASIH DALAM PEMILIHAN

1-TERENGGANU MALAYSIA
2-MEDAN INDONESIA
3-MELAKA MALAYSIA

Cintamama setiap tahun kan pergi holiday, selalunya sekeluarga kami akan pergi beramai2 tapi tak de la ramai mana pun just 2 family.. Sebab bagi cintamama kalau konvoi ramai2 sanagt tak best cukup lah kalau dalam 2 family (2 buah kereta saja)... 2 tahun lepas kami 2 keluarga bercuti ke Langkawi tapi tahun lepas sebab keluarga cintamama sibuk sangat2 sebab tu lah tak de pergi mana2 pun.. Tapi tahun ni dah ada plan nak bercuti 2 family semula..

Kawan cintamama cadangkan pergi ke Medan Indonesia, tapi kos dia mesti tinggi kan.. Lagi pun ada apa yg best2 kat medan tu, setahu cintamama tempat orang gi shoping banyak la.. Cuma dalam fikiran cintamama ni dalam Malaysia pun belum pusing habis lagi dah nak keluar dari Malaysia.. Kalau ikutkan cintamama ada 2 tempat yg ada dalam fikiran cintamama.. Terengganu atau Melaka, tapi Melaka kami pernah pi dah, tu pun konvoi ramai2 masa tu pergi dengan kelab kereta, yg pi masa tu sebanyak 20 biji kereta, memang ramai la.. Tu kali kedua cintamama pi Melaka, kali pertama pula semasa kerja kilang tu pun sekejap je kerja nak ambik pengalaman jadi masa tu kilang tu nak bercuti ke Melaka jadi cintamama ikut la, time tu cintamama pun tak kawin lagi dan masih gadis sunti lagi hehehe...

Di pendekkan citer kalau pi Melaka balik nanti boleh singgah kat Nilai... Cintamama selalu dengar orang gi shoping kat situ, katanya murah2 hemmm murah macam mana pun tak tau lah selagi belum tengok dengan mata kepala sendiri kan.. Tu pun rasa macam semangat jugak nak pi... Terengganu pulak rasa2nya cintamama pun dah pergi sekali tu pun dengan konvoi yg cintamama ceritakan mula2 tadi... Dulu kelab kereta kami aktif konvoi ke semerata tempat cuma sekarang dah slow sangat..Jadi sebab tu cintamama suka hanya dalam 2 family ja yg pergi.. 

Ok, kalau Terengganu pula may be banyak pulau2 yg menarik tapi cintamama pun tak tahu sangat dimana dan bagaimana nak tahu tempat2 apa yg best..So lepas ni nak kena la search dalam google pulak kan :) Tak pe janji cintamama puas hati.. Tapi kalau pi Terengganu mesti terbayang2kan keropop lekor hemmm lapar dan2, haiii dah la bulan puasa ni hehehe...Nanti bila dh ada keputusan dan kami pun dah pergi haaa time tu cintamama akan postkan gambar2 yg menarik untuk tatapan kawan2 semua ya...

1 comments:

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment